Familjehemskonsulenter till Sida vid Sidas konsulentstödda jour- och familjehemsvård

Beskrivning av tjänsten

Vill du ha ett arbete där din arbetsinsats gör skillnad för barn och ungdomar som av olika anledningar befinner sig i en svår livssituation och behöver bo i ett jour- och/eller familjehem?

Vi söker 2 engagerade socionomer till Sida vid Sidas konsulentstödda jour- och familjehemsvård som vill vara med och driva jour- och familjehemsvården vidare inom Sida vid Sida.

Som familjehemskonsulent kommer du att arbeta med:
– Stöd och handledning till jour- och familjehem och till placerade barn och ungdomar
– Rekrytering och utredning av nya jour- och familjehem
– Utbildning till jour- och familjehem
– Kundvårdande relationer
– Kontinuerlig skriftlig dokumentation och rapportering till kund
– Utvecklingsarbete inom den konsulentstödda jour- och familjehemsvård

Tillsammans med den unge, jour- och familjehem och tvärprofessionella arbetar du strukturerat och pedagogiskt utifrån individuella vård- och genomförandeplaner för att tillsammans nå uppsatta mål. Du ansvarar för journalföring och annan dokumentation samt följer lagar och regler. Ditt fokus som familjehemskonsulent är att bistå jour- och familjehem med det stöd, handledning och den praktisk hjälp de behöver inför, i samband med, under och vid avslut av en placering.

Kunskaper, erfarenheter och personliga egenskaper

Vi söker dig som har en socionomexamen med minst 5 års erfarenhet från arbete i kommunal socialtjänst och gärna med inriktningen familjehemsvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från utredning, utbildning och handledning av familjehem, har god kännedom och kunskap om BBIC och är flerspråkig. Som person bör du vara målinriktad, positiv, ansvarstagande, kreativ, prestigelös, samarbetsvillig och ha humor för att passa in i vårt familjehemsteam.

Vi söker dig som har ett gott bemötande och en positiv människosyn. Du har stort intresse av att jobba med barn och ungdomar och en positiv inställning till olika kulturer. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har förmågan att interagera med barn och ungdomar samt kunna sätta gränser. Grundläggande datorvana och körkort är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort
B‐körkort fordras. Arbetet utgår från Stockholm men förutsätter resor främst i Stockholmsregionen och angränsande län.

Beskrivning av verksamheten

Sida vid Sidas konsulentstödda jour- och familjehemsvård erbjuder barn och ungdomar i åldrarna 0 till 20 år med varierande problematik, trygga boendeförhållanden i jour- och familjehem.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en flexibel organisation som lägger tonvikten på att tillsammans skapa ett positivt och lösningsfokuserat arbetsklimat där samarbete, respekt och professionalitet är några av våra viktigaste ledord. Vi är ett växande företag som fokuserar på ständig förbättring och därför vill vi attrahera sökanden som är intresserade av att utvecklas i sin yrkesroll.

Ansökan
Ansöker gör du via info@sidavidsida.se

Kontaktperson: Amela Cerimagic VD
Tfn:   073 – 250 97 02
amela.cerimagic@sidavidsida.se

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast.
Förtroendearbetstid. Regelbunden beredskapstjänstgöring ingår.

Lön
Individuell lönesättning enligt kollektivavtal tillämpas.